Hier kun je op letten bij het inschakelen van een makelaar in Vlaardingen

Ben jij van plan om een makelaar in Vlaardingen in te schakelen? Dan moet je veel zaken in het achterhoofd houden. Een goede makelaar is namelijk niet zomaar gevonden en er kan meer bij komen kijken dan je in eerste instantie gedacht had. Zo moet je bijvoorbeeld ook gaan kijken naar welke makelaars er in jouw omgeving werkzaam zijn. Een van deze makelaars is Ahuys. En waar let je eigenlijk allemaal op? Wil je meer weten, ontdek dan alles wat je moet weten om een makelaar in te schakelen in Vlaardingen.

De makelaar in Vlaardingen inschakelen voor de aankoop


Het inschakelen van een makelaar in Vlaardingen kan voor de verkoop en de aankoop van een woning. Afhankelijk van wat jij wilt, zullen er andere processen gaan spelen. Bij de aankoop van een woning zal er op basis van jouw wensen en het budget gekeken moeten worden welke woningen hier het beste bij gaan passen uit het aanbod. Je kunt dan een afspraak gaan maken voor een bezichtiging. Hiervoor kun je kiezen om alleen te gaan, maar ook om de makelaar mee te nemen. De makelaar weet vaak namelijk beter waarop gelet kan worden, terwijl jij voornamelijk enthousiast gaat zijn over zaken.

De woning verkopen met een makelaar


Bij het inschakelen van een makelaar in Vlaardingen voor de verkoop van een woning ga je op een heel andere manier aan de slag. Hiervoor moet namelijk eerst gekeken worden wat jouw huis waard gaat zijn. Hiervoor wordt een taxatie uitgevoerd. Dankzij deze taxatie kan er een vraagprijs opgesteld worden. Ook maakt de makelaar een goede advertentietekst en zal een professionele fotograaf foto’s maken. Je hoeft je nergens meer zorgen om te maken en de woning staat voordat je het weet te koop. Jij hoeft alleen nog maar te zorgen dat het huis klaar is voor de bezichtigingen.

Alle onderhandelingen en bezichtigingen geregeld


Als je een makelaar in Vlaardingen gaat inschakelen ben je er ook van verzekerd dat de bezichtigingen geheel naar wens verlopen. De makelaar vertelt alles wat de potentiële kopers moeten weten en jij kunt gewoon jouw dagelijkse werkzaamheden uitvoeren. Tevens zullen de onderhandelingen allemaal via de makelaar verlopen als je dit liever hebt. De makelaar weet vaker beter op de gehele situatie in te spelen, terwijl jij jouw emoties al snel in de strijd gaat gooien. Hierdoor krijg je wellicht een beter bedrag voor de woning.

Het voorlopig koopcontract opstellen


Als laatste moet je een makelaar in Vlaardingen inschakelen als je zoveel mogelijk geholpen wilt worden met het opstellen van het voorlopig koopcontract en de ontbindende voorwaarden. Vooral deze voorwaarden kunnen het spannend maken. Hierin wordt namelijk onder andere opgenomen dat de koop alleen doorgaat wanneer de hypotheek rond is. Als koper kun je hierdoor nog een lange en spannende tijd tegemoet gaan. Aan het einde ben je blij dat je een samenwerking bent aangegaan met de makelaar en jouw huis verkocht is aan een goede koper.