Goedkoper met een Alles in 1 pakket?

Waarom kiezen voor een Alles in 1 pakket?

Een Alles in 1 pakket is een communicatiepakket waarmee je in één klap verbindingen voor telefonie, internet én tv krijgt. Zo’n Alles in 1 pakket wordt altijd door dezelfde aanbieder aan je geleverd. Het fijne is dat je hiermee alle diensten in huis krijg die je nodig hebt, tegen een flinke korting. Er heerst een zware concurrentie op de markt tussen de verschillende aanbieders. Bovendien kan de leverancier je een goed tarief bieden, omdat alle drie de verbindingen via dezelfde kabels binnenkomen. Er is flink wat keuze mogelijk als je overweegt om een Alles in 1 pakket af te nemen bij een aanbieder daarvan. Je kunt bijvoorbeeld selecteren hoeveel televisiezenders je wilt, hoe snel je internet moet worden, en je kan kiezen uit een flink aantal extra’s, zoals series en films on demand, uitzendingen opnemen en meer. Lees hier de belangrijkste redenen om te kiezen voor een Alles in 1 abonnement.

Mooie kortingen?

Een gemiddeld Alles in 1 abonnement op basisniveau kost je meestal niet meer dan €40 per maand. Dat is een hele goede prijs voor de broodnodige communicatiemogelijkheden die je met zo’n pakket in huis gehaald. Maar vaak is de prijs in de eerste drie maanden nog lager. Je betaalt dan een tarief dat een tientje of nog meer lager ligt dan de eigenlijke prijs van het abonnement. Ook zijn er interessante cashbacks te halen, waarbij je aan het einde van het jaar een bepaald bedrag van je betaalde geld terugkrijgt. Zeker als je een Alles in 1 pakket via een bepaalde tussenaanbieder afneemt krijg je vaak zo’n zogenaamde cashback.

Je tv-aanbod precies afstemmen op jouw behoeftes

Bij een basispakket krijg je dezelfde zenders in huis die eigenaars van een analoge TV hebben. Als je voor een duurder pakket kiest, wat meestal maar zo’n 10 euro extra kost, dan heb je al snel zo’n 50 extra tv-zenders in huis. Kies je voor een premium-pakket, dan krijg je alle zenders die de aanbieder kan leveren. Vaak mag je dan ook nog één van de bijzondere zenderpakketten kiezen. Denk aan een pakket met voetbalzenders, topfilms, kinderzenders of buitenlandse kanalen. Zo krijg je tegen een heel schappelijke prijs de beschikking over alle tv-zenders die jij interessant vindt.

Kies je eigen verbinding

De drie soorten internetverbinding waaruit je tegenwoordig kunt kiezen zijn DSL, kabel en glasvezel. Ieder hebben ze hun eigen prijzen en eigen voordelen en nadelen.

  1. VDSL is de opvolger van het ouderwetse ADSL, maar is veel sneller. VDSL wordt geleverd via een wijkcentrale, die met koperdraad verbonden is met een aansluiting in jouw meterkast. VDSL levert je goedkoop internet met een redelijke snelheid. Hoe verder jouw meterkast verwijderd is van de wijkcentrale, hoe meer vertraging er optreedt.
  2. Kabelverbinding is de huidige standaard en de meest gebruikte verbinding voor Alles in 1 pakketten. De connectie komt binnen via een wandcontactdoos, waarop jij een (bijgeleverd) modem aansluit. Kabel is snel en overal in Nederland beschikbaar.
  3. Glasvezelverbindingen worden gezien als de toekomst voor communicatie. Glasvezel is razendsnel, en je vindt het op steeds meer plekken in Nederland, hoewel nog niet op alle locaties. De prijs van een glasvezelverbinding ligt hoger dan die van de andere twee soorten verbindingen.

Centraal aanspreekpunt

Omdat het om een totaalpakket gaat is er maar één provider waarmee jij contact hebt en die jou een rekening stuurt. De meeste providers van ons land hebben bovendien een goede klantenservice, die je met alle problemen en vragen op het gebied van aansluitingen kunnen helpen. Met één telefoontje kan je hier aankloppen om je pakket te laten veranderen, je internet te finetunen of een probleem met één van je apparaten op te lossen.