Boekhouder worden in Leiderdorp

Als je sterke rekenvaardigheden hebt, een analytische geest hebt en goed bent in het beheren van geld, ontdek dan alles wat je moet weten om accountant te worden in Leiderdorp

Boekhouding wordt door mensen buiten de branche vaak gezien als een rustige carrière, maar het kan zelfs een van de meest bevredigende zijn – of u nu kiest om in de particuliere of de publieke sector te werken.

Analytische, interpretatie- en aanpassingsvaardigheden zijn vereist om nauwkeurige financiële informatie te communiceren, realistische doelen te stellen en bedrijfsgroei te stimuleren. Maar zelfs als u over de nodige eigenschappen beschikt om accountant te worden, moet u nog steeds beslissen welk deel van de boekhouding bij u past en kijken naar de gewenste kwalificaties van dat specialisme.

Hier zijn de stappen die u moet nemen als u van plan bent om accountant in Leiderdorp

1. Bestudeer de juiste boekhoudkundige kwalificaties

De AAT-kwalificatie is doorgaans het minimumniveau dat van een accountant wordt verwacht, maar om uiteindelijk een registeraccountant te worden, moet u doorgroeien naar de ACCA-, ACA- of CIMA-kwalificaties.

Hoewel veel accountants een universitair diploma zullen hebben, is het vaak eerder wenselijk dan essentieel. Zelfs als het een vereiste is voor een rol, kan de graad meestal in elk onderwerp zijn.

Dus hoewel wiskunde en economie op A-niveau gevolgd door een boekhoudkundig diploma voordelig kunnen zijn, zou je als je deze gerichte route niet zou volgen nog steeds de kwalificaties kunnen behalen die je nodig hebt – aangezien professionele organisaties cursussen aanbieden voor studenten en werknemers op alle niveaus.

Er zijn verschillende financiële kwalificaties beschikbaar voor diegenen die geïnteresseerd zijn in boekhoudkundige carrières, wat verwarrend kan zijn bij het zoeken naar vacatures.

Om u een goed uitgangspunt te geven, zijn de meest populaire accountantskwalificaties:

 • AAT (Association of Accounting Technicians) boekhoudcursussen – bestaande uit drie kwalificaties op drie niveaus, ze combineren branchekennis en praktische werkvaardigheden.
 • ACCA-kwalificaties (Association of Chartered Certified Accountants) – ze bestaan ​​uit twee niveaus: Fundamentals en Professionals. De modules behandelen een verscheidenheid aan onderwerpen, van ondernemings- en ondernemingsrecht tot audit en assurance.
 • ICAEW (Institute of Chartered Accountants in England and Wales) status van registeraccountant – ook wel de ACA genoemd, deze kwalificatie bestaat uit drie tot vijf jaar praktische werkervaring en de voltooiing van 13 modules.
 • CIMA (Chartered Institute of Management Accountants) onderscheiding voor bedrijfsfinanciering – houdt toezicht op de algemeen erkende CGMA (Chartered Global Management Accountant), die vereist dat u al het postdoctorale certificaat in bedrijfsaccounting hebt behaald.

Veel accountantskantoren accepteren kwalificaties van elk bestuur, maar als je een duidelijk carrièrepad in gedachten hebt, is het de moeite waard om eens te kijken naar de gewenste kwalificaties van dat specialisme.

Als u bijvoorbeeld geïnteresseerd bent om registeraccountant te worden, moet u hebben gestudeerd voor de ACCA-kwalificatie en drie jaar werkervaring hebben in een relevante rol. In totaal duurt het in totaal ongeveer vier jaar om volledig gekwalificeerd te worden.

Als u zich afvraagt ​​of u zonder diploma een registeraccountant kunt worden, kunt u de ACCA-kwalificatie aanvragen met een combinatie van GCSE’s en A-levels. Als je echter al een diploma of master in een vak hebt behaald, kan dit ertoe leiden dat je vrijgesteld bent van sommige examens. Zelfs zonder enige formele academische kwalificaties, kunt u het accountantsberoep betreden en studeren op het basisniveau.

2. Kies uw boekhoudspecialisme

Boekhoudkundige carrières kunnen worden opgesplitst in twee hoofdgebieden: management accounting en financiële boekhouding. Binnen deze divisies zijn verdere specialismen zoals budget- en financiële analyse en het werken als controller.

Het verschil tussen management accounting en financiële boekhouding is dat de eerste informatie verschaft aan mensen binnen een bedrijf, terwijl financiële boekhouding informatie verschaft aan degenen buiten het bedrijf, zoals aandeelhouders.

In tegenstelling tot financiële boekhouding is management accounting niet wettelijk verplicht en heeft het alleen betrekking op bepaalde producten, terwijl financiële boekhouding de hele organisatie bestrijkt. De meeste afgestudeerden zullen de boekhouding invoeren via financiële boekhouding, wat een verscheidenheid aan carrièremogelijkheden kan bieden, zoals:

 • audit
 • bedrijfsherstel en insolventie
 • bedrijfsfinanciën
 • forensische accountancy
 • belasting.

Voor elk boekhoudspecialisme hebben afgestudeerden ook de keuze om in de publieke of private sector te werken.

3. Zorg voor een baan of boekhoudstage

Ondanks het belang van kwalificaties om in de branche gevestigd te worden, mag de waarde van real-life accountancy niet worden onderschat. Studie is vaak een aanvulling op het werk in een fulltime functie, en biedt de perfecte gelegenheid voor afgestudeerden om de nodige vaardigheden op te bouwen. Door een opleidingscontract binnen te halen, kun je tijdens je studie werken voor een erkende boekhoudkundige kwalificatie.

Als accountant vind je werk in elke sector (publiek en privaat) en bij zowel grote bedrijven als het midden- en kleinbedrijf (MKB). Na verloop van tijd kunt u zich concentreren op uw favoriete werkomgeving. De meeste vacatures zijn rechtstreeks bij werkgevers beschikbaar, dus let op de functies waarvoor u in aanmerking komt.

U zult ook merken dat financiële afstudeerprogramma’s vaak gestructureerd zijn met de mogelijkheid om een ​​boekhoudkundige kwalificatie zoals de ACA of CGMA te behalen als een van de doelstellingen van het programma.

Echter, de boekhouding stageplaatsen , zoals die gerund door de AAT, zijn een levensvatbaar alternatief voor de universiteit en ze bieden een fast-track aan het bereiken van gecharterde status bij de belangrijkste professionele instanties, waaronder ICAEW en ACCA.

Wanneer u een stageplaats krijgt, kunt u praktische vaardigheden opdoen terwijl u een loon verdient en dezelfde voordelen (inclusief vakantiegeld) ontvangt als andere werknemers bij het bedrijf.

Zoek de nieuwste functies voor afgestudeerde accountants .

4. Doe relevante boekhoudkundige werkervaring op

Een andere manier waarop u de branche kunt betreden, is door middel van een stage of een vrijwillige of parttime functie. Zelfs een dag lang schaduwwerk kan u een idee geven van de soorten boekhoudkundige activiteiten waarbij u mogelijk betrokken bent.

Formele zomerboekhoudstages bij grotere financiële instellingen, zoals PwC of Deloitte, kunnen zeer concurrerend zijn voor studenten, omdat ze meestal overtekend zijn, maar elke vorm van financiële werkervaring vergroot je kansen om een ​​fulltime baan in een boekhouding te krijgen rol.

Kijk op de individuele websites van bedrijven waarvoor je zou willen werken om te zien of ze openstaande vacatures hebben. U kunt mogelijk een stage krijgen door speculatieve aanvragen te sturen naar lokale kleine tot middelgrote werkgevers (MKB) in de financiële sector.

Als je op de universiteit zit, overweeg dan om vrijwilligerswerk te doen als penningmeester van een club of vereniging, of zoek een parttime baan die je zal helpen om vaardigheden op dit gebied te ontwikkelen.

Afhankelijk van de grootte van het bedrijf, kunt u aan echte projecten werken en uw eigen werklast beheren terwijl u belangrijke boekhoudkundige vaardigheden opdoet. Er wordt meestal training gegeven aan degenen die werkervaring opdoen en u zult contacten met de industrie kunnen leggen die uw toekomstige carrière kunnen ondersteunen.

Aangezien veel werkgevers een stagiair-accountant alleen ondersteunen bij het studeren voor hun boekhoudkundige kwalificaties als ze eerder relevante werkervaring hebben opgedaan, zal dit een waardevolle aanvulling op je cv zijn en je op weg helpen om een ​​gekwalificeerde accountant te worden.

Ontdek hoe u een stage of stage kunt bemachtigen .

Meer te weten komen

 • Bekijk vacatures voor afgestudeerde financiën .
 • Lees wat er nodig is om registeraccountant of registeraccountant te worden .
 • Bekijk relevante boekhoudcursussen .
 • Boekhouder in Leiderdorp